Voet- en Beweegexperts Tilburg. De aanpak van voetklachten en hardloopblessures bij Emons Fysiotherapie.

Voet- en Beweegexperts Tilburg. De aanpak van voetklachten en hardloopblessures bij Emons Fysiotherapie Tilburg gebeurt in nauwe samenwerking met Podotherapie van der Kaa. Wij zijn samen gevestigd in Centrum Voet- en Beweegexperts, in de Dragonstraat 21 te Tilburg. Er is onder meer een gezamenlijk spreekuur. Onze samenwerking bestaat al vanaf het jaar 2000. Door nascholing, samenwerking en het dagelijks behandelen van voetklachten heeft Peter Emons zeer veel kennis en ervaring opgebouwd op dit terrein. Onze analyse van uw looppatroon en afwikkeling van de voet kan de oorzaak van uw problemen aan het licht brengen. Bij het lichamelijk onderzoek zien wij vaak verstoringen in de beweeglijkheid van de gewrichten van de voet, de knie en de heup. Ook problemen in de lage rug kunnen klachten in de benen veroorzaken. Op grond van onze analyse kunnen we een gerichte behandeling starten:

Wij passen als een van de weinigen specifieke manuele therapie voor de voetgewrichten toe. Bewegingsbeperkingen in het voetgewricht kunnen effectief behandeld worden met manuele therapie.

Wij hebben specifieke oefeningen ontwikkeld om de juiste voetafwikkeling en gewrichtsbewegingen te kunnen bevorderen. Zonder een goede afwikkeling is herstel van klachten vaak niet mogelijk. Rust is soms tijdelijk nodig, echter een actieve aanpak werkt beter. Spieren kunnen geactiveerd of ontspannen worden voor een correct spiergebruik. Met name de voetspieren zijn heel vaak verzwakt waardoor de voetgewelven niet meer in stand gehouden worden en gaan doorzakken. Vergelijk het met zwakke rugspieren! Net als voor de rug (core-stability) is spierversterking ook voor de voet van belang. Helaas is de voet een ondergeschoven kindje, echter niet bij ons!

De juiste voetafwikkeling bij wandelen en het juiste (hard-)looppatroon kunnen getraind worden.

Voor chronische klachten hebben wij een specifiek protocol ontwikkeld dat gebaseerd is op de laatste wetenschappelijke inzichten. Een actieve aanpak is ook hierbij vaak beter dan rust!

Wij kunnen een inspanningstest uitvoeren waarna u met een gericht trainingsadvies in de juiste trainingszones kunt gaan sporten met een hartslagmeter. Dit voorkomt overbelasting en zorgt voor een goede trainingsopbouw waardoor uw trainingen veel effectiever zullen zijn.