Manuele therapie bij Emons Fysiotherapie Tilburg

U kunt ook terecht voor manuele therapie bij Emons Fysiotherapie Tilburg. Peter Emons heeft na zijn opleiding fysiotherapie de opleiding tot manueel therapeut gevolgd en voldoet aan alle eisen van bij- en nascholing. Hij is geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie.

Met manuele therapie kunnen uw gewrichten beter gaan functioneren zodat uw houding en uw bewegingen verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Daarnaast krijgt u altijd ook oefeningen om houding en bewegingen verder te verbeteren; u kunt er gelukkig ook zelf veel aan doen!

U krijgt de juiste instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Bijzonder voor onze praktijk is dat wij ons ook gespecialiseerd hebben in manuele therapie voor de voetgewrichten en onze samenwerking met Podotherapie van der Kaa bij het behandelen van voetklachten.

Als u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Aan welke klachten kunt u denken?

  • hoofdpijn en nekpijn en het slecht kunnen bewegen van de nek
  • nek/schouderklachten al dan niet met uitstraling naar de armen
  • lage rugklachten al dan niet met uitstraling naar de benen
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • heupklachten met beperkte beweeglijkheid
  • voetklachten al dan niet met standsafwijkingen en slechter bewegen van de voet

Een behandeling start altijd eerst met een intakegesprek om precies te weten te komen wat voor soort klachten u heeft, gevolgd door een lichamelijk onderzoek om vast te stellen wat de oorzaak van uw klachten is. Samen met u bespreken we vervolgens of manuele therapie bij u zinvol is en zo ja wat het plan van aanpak kan zijn.

De Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) is al ruim 30 jaar dé beroepsinhoudelijke vereniging voor manueel therapeuten in Nederland. De NVMT is erkend door de landelijke beroepsorganisatie Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Meer informatie kunt u vinden op http://www.nvmt.nl