Peter Emons, fysiotherapeut en manueel therapeut

Peter Emons, fysiotherapeutIk ben Peter Emons, fysiotherapeut en manueel therapeut met jarenlange ervaring. Mijn start heb ik gemaakt in diverse particuliere praktijken, een verpleeghuis en een revalidatiecentrum. Inmiddels ben ik meer dan 25 jaar eigenaar van een eigen praktijk.

Mijn passie

Ook al werk ik al sinds 1980 in dit vak, nog steeds ga ik elke dag met heel veel plezier naar mijn werk. Ik vind het ontzettend boeiend om samen met mijn klanten op zoek te gaan naar gezondheid. De laatste jaren komt de wetenschap er steeds meer achter dat het eigen herstelvermogen van de mens ontzettend groot is. En dat is wat ik elke dag in de praktijk zie!

Mijn aanpak

Ik werk altijd vanuit de vraag van de mens die bij mij komt. Wat is het probleem, wat wil iemand bereiken? Kan ik de oorzaak van het gezondheidsprobleem achterhalen? Wat kunnen wij er samen aan doen? Is het handig om de samenwerkingspartners in te schakelen?

Voor mij is het de uitdaging die middelen te zoeken die het herstel bevorderen. Dat zijn vaak oefeningen die de hulpvrager zelf kan toepassen, liefst in het dagelijks leven.

Kernbegrippen: ontspan – adem – beweeg

Ontspan

Als er teveel (spier)spanning in het lichaam zit, dan gaat bewegen, ontspannen, staan, zitten of liggen minder goed. Er ontstaan (pijn)klachten, die chronisch kunnen worden. Er is in de huidige tijd veel stress en we nemen te weinig tijd om te ontspannen en te herstellen of weten niet hoe te ontspannen. Daarom werk ik  met ontspanningsoefeningen.

Adem

In de loop der jaren heb ik steeds duidelijker gezien dat mensen vaak niet goed ademen en daardoor klachten krijgen. Ik ben me daarom gaan nascholen in ademtherapie en heb inmiddels veel ervaring in het behandelen in klachten die met de ademhaling samenhangen.

Beweeg

Door te bewegen en oefeningen te doen kunnen wij het eigen genezingsvermogen van het menselijk lichaam aanspreken. Zo kunnen wij herstel bereiken, zonder dat een meer ingrijpende behandeling zoals een operatie nodig is.

Regelmatig zorg ik er eerst voor dat de gewrichten weer goed kunnen bewegen met manuele therapie, waarna u zelf kunt gaan oefenen.